K čemu lze využít kuchyňské kleště?

​Kuchyňské kleště, kuchyňská pinzeta, jeden z nejběžnějších nástrojů v kuchyni. Jsou velice jednoduché, ale zároveň jsou považovány jako jeden z nejvšestrannějších nástrojů. Trh v dnešní době nabízí kleště a pinzety různých materiálů, tvarů i velikostí, vybírat můžete z ocelových, silikonových, ale třeba i z bambusových. A k čemu že tedy slouží?

 

  1. Na salát – ideální na přípravu, míchání i následné servírování.
     
  2. Obracení steaků – kleště snadno uchopí jednotlivé plátky masa.
     
  3. Vyndávání toustů z toustovače – zabráníte zbytečnému popálení prstů.
     
  4. Vyndávání pokrmů pečených v alobalu – pomocí kleští pokrmy jednoduše vyndáte.
     
  5. Míchání a servírování těstovin – snadné a stylové servírování špaget a nudlí.
     
  6. Vyjmutí pokrmů z hrnec – vařené brambory, zeleninu a další pokrmy snadno vyndáte z hrnce.


     
  7. Porcování masa – pokud zrovna nemáte po ruce vidlici na porcování masa, kleště poslouží jako ideální náhrada.
     
  8. Vymačkání citrusů – v případě, že po ruce nemáte odšťavňovač, můžete i kleštěmi získat z citrusů šťávu.
     
  9. Dosažení na těžko dostupná místa – horní nebo hluboké police jsou pro kuchařku či kuchaře menšího vzrůstu problém, který mu pomohou vyřešit kuchyňské kleště – jednoduše si s nimi potřebné předměty přisunete nebo podáte.
     
  10. Otevření lahve – většina kleští je opatřena otvorem pro zavěšení. Ten může posloužit jako otvírák lahví.